2019. január 29., kedd

Kakukkmák , 5 db / csomag - Jelenlegi ára: 1 Ft

Igénytelen, 30-60 cm magas, egynyári virág. Előnevelés nélkül termeszthető. Szimpla, vagy telt, mákszerű, kárminsárga és narancssárga virágai júniustól októberig nyílnak. Márciusban lehet állandó helyére vetni, majd 20 cm tőtávolságra ritkítani. A kihullott maggal is szaporodik. Ha ősszel, szeptember végén vetjük, korábban kezd virágozni. A palánták nem tűrik az átültetést. A kaliforniai kakukkmák vethető más egynyári virágok közé, szegélynek, ritka állományú évelőágyba vagy balkonládába. Napos helyet, sovány laza, szárazabb talaj igényel.
A kaliforniai kakukkmák egynyári, igénytelen, 30-60 cm magasra megnövő növény. Virágzása június - júliusban a legintenzívebb, de egész a fagyokig virít.   A virágszínek, fehér, sárga, narancs, rózsaszín, lila lehet. Tökéletesen alkalmas az évelő ágyak üres helyeinek a kitöltésére.
Ha egyszer a kertbe beültettük, többé nem lesz gondunk a magvetésével, mert minden évben szétszórja a magját, és magától kikel. A teljes napot szereti, egyébként nincsenek különösebb igényei.
Járda mellé, a kerítés tövébe, ágyások szélére tökéletesen megfelel.
Az elgereblyézett talajon 1cm mélységű sorokat húzzunk. Nem fontos sorban vetnünk, nagyon jól mutatnak itt - ott foltokban.  A magokat gyéren, sózó mozdulattal a sekély mélyedésbe szórjuk.  Akár egy kis lapáttal, akár a kezünkkel, fedjük be a magokat fél cm. vastagságban.  A talajt permetezve locsoljuk meg, ügyelve, hogy a magokat ki ne mossuk.  Miután kikeltek a magoncok, ritkítsuk meg őket először 4 cm-es távolságra, a későbbiek során 8 cm-es távolságra. Elvirágzásukkor a magtokok miután beértek, felrepednek, és a magok szétszóródnak. A következő évben a tennivalónk már csak annyi, hogy a rossz helyen kelő növényeket kiszedjük. Az átültetést rosszul tűri.
Postázás a mindenkori postai díjszabás szerint előre utalás után. Utánvéttel nem postázok.


Jelenlegi ára: 1 Ft
Az aukció vége: 2019-01-31 20:12 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése